25520 – 23124 & 29526 & 29527 karakatsanis.tours@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Όνομα*
Επώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Χώρα*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
25520 – 23124 & 29526 & 29527 karakatsanis.tours@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Όνομα*
Επώνυμο*
Email*
Τηλέφωνο*
Χώρα*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
 • ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

(0 Review)
5 μέρες
Από250 €
5 μέρες
Από250 €
21 Σεπτεμβρίου 2019
* Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Κάντε κράτηση

Αποθήκευση στα αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

1216

Γιατί να μας προτιμήσετε;

 • Από το 1978 ταξιδεύουμε μαζί
 • Με το νεότερο ιδιόκτητο στόλο λεωφορείων
 • Διαθέτουμε υψηλού επιπέδου εξειδίκευση
 • Με προσωπική οργάνωση και φροντίδα

Υπάρχουν ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, με mail ή στο messenger της σελίδας μας στο Facebook.

25520 – 23124
25520 – 29526 & 29527

karakatsanis.tours@gmail.com

5 μέρες
Διαθεσιμότητα : 21 Σεπτεμβρίου 2019
Ορεστιάδα
Σμύρνη
Max άτομα : 50

5ήμερη εκδρομή ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΟΜΗΡΙΚΗ ΤΡΟΙΑ – ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟ – ΣΜΥΡΝΗ –ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΣΟ

ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ –ΚΙΡΚΙΤΖΕ – ΠΡΟΥΣΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Αναχώρηση 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

 

Πρόγραμμα

1η Μέρα:Τροία - Αϊβαλί

Αναχώρηση ώρα 06:00 το πρωί διέλευση συνόρων Καστανεών, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Είσοδος στην Τουρκία, Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του « Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στην Καλλίπολη, πατρίδα της αξέχαστης Σοφίας Βέμπο. Από εκεί, με το καραβάκι της γραμμής, περνάμε στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας, στη Λάμψακο, παλιά αποικία των Αθηναίων. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Παραπλέοντας οδικά τον Ελλήσποντο περνάμε από την πόλη Τσανάκαλε και στην πορεία μας συναντάμε την Ομηρική Τροία. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α. Συνεχίζουμε κατά μήκος του κόλπου του Αδραμυτίου, άφιξη στο ονομαστό για τη χρυσή εποχή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αϊβαλί (Κυδωνίες), Παρακολούθηση του Εσπερινού, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. HOTEL “GRAND TERMIZEL”

2η Μέρα:Αϊβαλί - Μοσχονήσια – Πέργαμος- Σμύρνη

Ξύπνημα, πρωινό, παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, περιήγηση στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το υπέροχο αυτό μέρος. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στον κόλπο του Αϊβαλιού. Εκεί, σώζονται ακόμα ερείπια από το Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Στη συνέχεια μας περιμένει μία από τις επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης, η Τρίτη στη σειρά αναφορά του Αποστόλου Ιωάννη και ένας σημαντικότατος αρχαιολογικός χώρος, κοιτίδα της Ελληνιστικής τέχνης, η Πέργαμος. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Ασκληπιείο, ένα από τα πιο φημισμένα ιερά της αρχαιότητας. Στη συνέχεια μέσω Μενεμένης, άφιξη στην πανέμορφη και πολύπαθη Σμύρνη, μια μητρόπολη με τεράστιες λεωφόρους, και επιβλητικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. HOTEL “ANEMON FUAR”

3η Μέρα:Έφεσσος – Κιρκιτζέ - Κουσάντασι

Μετά το πρωινό ακολουθούμε τη νέα παραθαλάσσια διαδρομή, τα αρχοντικά σπίτια των Ελλήνων, τα προξενεία και καταλήγουμε στην ιστορική προκυμαία που αναχώρησε για τον ελλαδικό χώρο ο Ελληνισμός. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του Ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας

Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο και περνώντας έξω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα « ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και το βράδυ όσοι επιθυμούν μπορούν να διασκεδάσουν στην προκυμαία όπου υπάρχουν διάφορα μαγαζιά για ποτό συνοδεία μικρών μουσικών σχημάτων διανυκτέρευση. HOTEL “ANEMON FUAR”

4η Μέρα:Σμύρνη – Προύσα

Ξύπνημα πρωινό και αναχώρηση για την Προύσα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαρμαρά. Η πόλη αναφέρεται συχνά και ως «Yesil Bursa», δηλαδή «Πράσινη Προύσα», λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της με τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται στο όρος Όλυμπος της Μυσίας. Άφιξη… στην περιήγησή μας θα δούμε τους τάφους – μνημεία των Χατζηδιαβάτη και Καραγκιόζη (Hatziavatis – Karagiozis.) Δεύτερη στάση μας θα είναι στο Koza Han, ένα ενδιαφέρον κτίριο στην καρδιά της παλιάς αγοράς μεταξιού (Kapalı Carsi). Στη συνέχεια θα δούμε το τζαμί Ulu Camii. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην Προύσα και αποτελεί ορόσημο της πρώιμης οθωμανικής αρχιτεκτονικής, με αρκετά στοιχεία από την αρχιτεκτονική των Σελτζούκων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Hotel “ANATOLIA” 4*

5η Μέρα:Προύσα - Ορεστιάδα

Ξύπνημα πρωινό και αναχώρηση για την γραφική Νίκαια στην ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε τα τείχη της πόλης (268 -270 πχ), το ναό της Αγίας Σοφίας 6ος αιώνας) όπου έγιναν η πρώτη και η έβδομη Οικουμενική σύνοδος τα χαμηλά ερείπια του ναού της κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα συνεχίσουμε για Κωνσταντινούπολη περνώντας από την καινούργια γέφυρα στο κόλπο της Νικομήδειας και μέσω της κρεμαστής γέφυρας του Βοσπόρου θα περάσουμε στην Ευρωπαϊκή Κωνσταντινούπολη όπου θα επισκεφθούμε το κέντρο του Ορθόδοξου πολιτισμού το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, έλεγχος τελωνείων άφιξη το βράδυ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 250 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 • Τις διανυκτερεύσεις του προγράμματος σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινό σε μπουφέ των ξενοδοχείων
 • Τέσσερα δείπνα στα ξενοδοχεία
 • Εισιτήρια ferry boat στα Δαρδανέλια
 • Τοπικό συνοδό - ξεναγό
 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα.
 • Και ότι άλλο αναφέρεται μέσα στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
4 ακόμη ενδιαφερόμενοι βλέπουν τώρα την εκδρομή αυτή!