karakatsanis.tours@gmail.com
Τηλέφωνα: 2552023124 & 2552029526 & 2552029527
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
Διάρκεια: 03 Ιούν 2023 - 05 Ιούν 2023
Προορισμός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ
Τιμή: από 160€

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ

 ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

1η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:00 το πρωί.  Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα,  στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών,   είσοδος  στην Τουρκία. Με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων, περιήγηση στην συνοικία του Φαναρίου και θα έχουμε χρόνο να ξεναγηθούμε και να προσκυνήσουμε στο κέντρο του Ορθόδοξου Πολιτισμού, τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.  Αναχώρηση για  την σκεπαστή αγορά ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό αγορές, βόλτα και στην συνέχεια θα έχουμε προαιρετική κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ  ΒΟΣΠΟΡΟΥ, βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και τη δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ. Πλησίον των Ασιατικών ακτών, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar), τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε στον Κεράτιο Κόλπο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση  και να περπατήσουμε στην πλατεία ΤΑΞΙM και στο γραφικό πεζόδρομο του Πέραν (Ιστικλάλ – Μπέογλου) όπου βρίσκονται οι εκκλησίες της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας και τα καταστήματα με τα περίφημα παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την ΜΟΝΗ  ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος το 626), θα δούμε τα χερσαία τείχη της πόλης και θα καταλήξουμε στην Ζωοδόχο Πηγή (γνωστό μοναστήρι από την εποχή της Άλωσης).   Αναχώρηση για μια προαιρετική εκδρομή στα Πριγκιπόνησα. Θα διασχίσουμε την κρεμαστή γέφυρα του  Βόσπορου με τη μοναδική θέα. Άφιξη στην Ασιατική Κωνσταντινούπολη, επιβίβαση στο καραβάκι που θα μας μεταφέρει στα Πριγκηπόνησα. Βλέπουμε την Πρώτη, την Αντιγόνη, την Χάλκη όπου και θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Θεολογική σχολή, τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία και θα προσκυνήσουμε στον Ναό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ. Συνεχίζουμε για την ΠΡΙΓΚΗΠΟ, το μεγαλύτερο νησί των Πριγκιποννήσων και παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινοπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, γεύμα ατομικά στις ψαροταβέρνες με την καταπληκτική θέα στη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στην Ασιατική πλευρά, επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την Ευρωπαϊκή πλευρά περνώντας από την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος,  διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ:   ΔΕΥΤΕΡΑ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για επίσκεψη στα Ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ (διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από το 1856 έως το 1922). Θα ανηφορίσουμε για να ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούμε το υπέροχο μουσείο Μωσαϊκών του Βυζαντινού Παλατιού που τα ψηφιδωτά του κοσμούσαν το Μέγα Παλάτιον (Ιερό Παλάτιον) των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και μας δίνουν εικόνες ανθρώπων, ζώων, ενδυμασίες από την καθημερινή ζωή της εποχής. Θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκονται ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, και η Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής τέχνης, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ που αποτελεί θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής.  Ελεύθερος χρόνος στο εμπορικό κέντρο  FORUM ISTANBUL και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Ελλάδα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, άφιξη το βράδυ.

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 160 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 120 EURO
Μονόκλινο: 220 EURO

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* (TAXIM ΚΕΝΤΡΙΚΟ)  σε δίκλινα δωμάτια
  • Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο.
  • Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Επίσημο ξεναγό.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων, γεύματα – δείπνα.
  • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο και το καραβάκι για τα Πριγκιποννήσια
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται.

 

 


Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε μορφή pdf από εδώ:

https://karakatsanis-tours.gr/wp-content/uploads/2023/05/3ΗΜΕΡΗ-ΚΩΝΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ-03JUN23l.pdf 

 


Η 3ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, Πριγκηπόννησα και κρουαζιέρα στον Βόσπορο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσετε την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης, ταξιδεύοντας με το τουριστικό γραφείο Καρακατσάνης Τούρς από Ορεστιάδα. Τηλέφωνα γραφείου: 2552023124 & 2552029526 & 2552029527 Η 3ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, Πριγκηπόννησα και κρουαζιέρα στον Βόσπορο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσετε την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης, ταξιδεύοντας με το τουριστικό γραφείο Καρακατσάνης Τούρς από Ορεστιάδα. Τηλέφωνα γραφείου: 2552023124 & 2552029526 & 2552029527