karakatsanis.tours@gmail.com
Τηλέφωνα: 2552023124 & 2552029526 & 2552029527
3ήμερη εκδρομή: ΙΜΒΡΟΣ- ΤΕΝΕΔΟΣ, Αρχαία πόλη της Τροίας, αναχώρηση 11 Μαΐου 2023. Τηλ 2552029526 και 2552029527 Καρακατσάνης Τούρς – Ορεστιάδα
Διάρκεια: 03 Ιούν 2023 - 05 Ιούν 2023
Προορισμός: ΙΜΒΡΟΣ- ΤΕΝΕΔΟΣ, Αρχαία πόλη της Τροίας
Τιμή: 200€

3ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΜΒΡΟ –  ΤΕΝΕΔΟ

Αρχαία πόλη της Τροίας

Αναχώρηση  : 3 Ιουνίου 2023

Λόγω αυξημένης ζήτησης εγγραφών στην 3ήμερη εκδρομή σε ΙΜΒΡΟ – ΤΕΝΕΔΟ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – αρχαία πόλη της Τροίας, που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ από 3 έως 5 Ιουνίου 2023, σας ενημερώνουμε ότι έχει προστεθεί και δεύτερο λεωφορείο.

Ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε και σε αυτήν την εκδρομή για να σας προσφέρουμε μια εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία στην Ίμβρο, την Τένεδο, το Τσανάκαλε, την αρχαία πόλη της Τροίας και όχι μόνο!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω λεπτομέρειες.

1η Μέρα: Σάββατο  Ορεστιάδα – Τσανάκαλε

Αναχώρηση ώρα 07.00 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, είσοδος στην Τουρκία.  Διέλευση από Αδριανούπολη, περιφερειακά από Μακρά Γέφυρα, Κεσάνη, Καλλίπολη όπου και η  πατρίδα της Σοφίας Βέμπο και αιώνιος προμαχώνας της Κωνσταντινούπολης.  Διέλευση από την καινούργια γέφυρα Τσανάκαλε 1915, πρόκειται για την μεγαλύτερη στον κόσμο με 2.023 μέτρα μήκος, Πατάμε πλέον Ασία!! κατευθυνόμενοι για Τσανάκαλε. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε τον πύργο του ρολογιού στην παλιά πόλη και στην προκυμαία της πόλης θα δούμε  ομοίωμα του Δούρειου Ίππου (χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Τροία»), τη μακέτα του οικισμού της Τροίας, το  ηλιακό ρολόι. Ελεύθερος χρόνος..  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας,  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

2η Μέρα: Κυριακή  Τσανάκαλε- Αρχαία Τροία – Τενεδος – Τσανάκαλε

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αρχαία πόλη της Τροίας. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο όπου θα δούμε τα δέκα οικιστικά στρώματα της αρχαίας πόλης, που χρονολογούνται περίπου από το 2920 μέχρι το 1300π.Χ, από την Εποχή του Χαλκού ως την Ελληνιστική, την Ρωμαϊκή και την Βυζαντινή περίοδο. Πλησίον υπάρχει το νέο αρχαιολογικό μουσείο, όπου εκτίθενται τα αρχαιολογικά ευρήματα του χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.  Συνεχίζουμε για το λιμάνι Γεϊκλί, επιβίβαση στο πλοιάριο που θα μας μεταφέρει στην Τένεδο. Εξαιτίας της σπουδαίας στρατηγικής της θέσης αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» από την αρχαιότητα ως το 1923, που παραχωρήθηκε στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης. Θα περιηγηθούμε στην πόλη ξεκινώντας από τον φαρδύ πλακόστρωτο δρόμο για να φτάσουμε στην μεγάλη της πλατεία. Ακριβώς απέναντί της θα βρούμε την Ανοιχτή Αγορά, όπου μικροπωλητές εκθέτουν τα προϊόντα τους και μικρά αναμνηστικά δώρα. Θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας στο περίφημο Κάστρο Γενί Καλέ και στην συνέχεια θα χωθούμε στα σοκάκια τής πυκνοκατοικημένης παλιάς Ρωμαϊκής γειτονιάς που αποτελεί στολίδι του νησιού. Στο κέντρο της θα βρεθούμε στο σπίτι του Δημοσθένη Τουλμίδη όπου σήμερα φιλοξενείται το Κέντρο Έρευνας Τοπικής Ιστορίας Τενέδου. Λίγο πιο πάνω θα δούμε και την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου στις μέρες μας λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα με ιερέα που καταφθάνει από την Ίμβρο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και περισσότερες περατζάδες στο νησί. Αργότερα συγκέντρωση και αναχώρηση για το Γεϊκλί άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο για την επιστροφή μας στην πόλη Τσανάκαλε, Δείπνο στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

 

Μέρα: Δευτέρα Τσανάκαλε – Ίμβρος – Ορεστιάδα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για να πάρουμε το ferry boat που θα μας επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή πλευρά στην πόλη Ετσέαμπατ. Θα συνεχίσουμε για το λιμάνι του Κάμπα Τεπέ, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ίμβρο. Άφιξη – αποβίβαση στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου. Αφού περάσουμε την πρωτεύουσα του νησιού  Παναγιά θα συνεχίσουμε για το χωριό Σχοινούδι 14 χλμ νοτιοδυτικά της Πρωτεύουσας. Στην περιήγησή μας στο χωριό θα δούμε και θα προσκυνήσουμε στον Ενοριακό Ναό της Αγίας Μαρίνας  (πολιούχος του χωριού και ο μεγαλύτερος ναός της Ίμβρου) θα δούμε τα εγκαταλειμμένα σπίτια των Ελλήνων, τα υπαίθρια πλυσταριά, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή του Χάλακα και θα καταλήξουμε στην στέγη του συλλόγου Αλληλεγγύης και Αλληλοβοηθείας Σχινουδίου για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την γνωριμία του νησιού με επίσκεψη στο χωριό  Αγρίδια  χτισμένο στην πλαγιά του βουνού του Αγίου Δημητρίου και το μοναδικό από τα 7 χωριά της Ίμβρου με καθαρά Ελληνικό πληθυσμό. Στην περιήγησή μας στο χωριό θα δούμε το Ελληνικό σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο) που επαναλειτούργησε το 2015 και θα μιλήσουμε με Έλληνες στα καφενεία και ταβέρνες του χωριού. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στην γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το χωριό Άγιοι Θεόδωροι. θα περπατήσουμε στο χωριό και θα δούμε τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ο παλαιότερος της περιοχής). Στην πλατεία του χωριού θα δούμε το Ελληνικό Δημοτικό σχολείο, (επαναλειτούργησε το 2013)  το κτίριο του συλλόγου , τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, Θα δούμε το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, τον χώρο όπου βρισκόταν το παντοπωλείο και το κουρείο του πατέρα του. Ελεύθερος χρόνος να περιηγηθούμε στα πετρόχτιστα στενά του χωριού και το απόγευμα θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε το χωριό Κάστρο απέναντι από την Σαμοθράκη, θα προσκυνήσουμε στο Ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην προκυμαία του χωριού και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα. Ελεύθερος χρόνος στην πρωτεύουσα του νησιού  Παναγιά και από το λιμάνι του Αγίου Κήρυκου θα περάσουμε στο Καμπά Τεπέ και θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση φθάνουμε στο τελωνείο των Καστανεών, και μετά τους απαραίτητους  ελέγχους, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορά με τουριστικό πούλμαν του γραφείου μας.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο KOLIN 5*  στο ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο
  • Δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο
  • Τοπικό ξεναγό
  • Εισιτήρια ferry boat από Τσανάκαλε προς Ετσέαμπατ
  • Εισιτήρια καραβιού για Τένεδο
  • Εισιτήρια ferry boat για ΙΜΒΡΟ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων
  • Γεύματα – ποτά – διασκεδάσεις
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή εξ ιδίων

 

Τιμή κατά  άτομο 200 ΕΥΡΩ

 

 


Κατεβάστε το πρόγραμμα σε μορφή pdf από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://karakatsanis-tours.gr/wp-content/uploads/2023/05/3ΗΜΕΡΗ-ΤΕΝΕΔΟ-ΙΜΒΡΟ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-03JUN23.pdf


3ήμερη εκδρομή: ΙΜΒΡΟΣ- ΤΕΝΕΔΟΣ, Αρχαία πόλη της Τροίας, αναχώρηση 11 Μαΐου 2023. Τηλ 2552029526 και 2552029527 Καρακατσάνης Τούρς – Ορεστιάδα

3ήμερη εκδρομή: ΙΜΒΡΟΣ- ΤΕΝΕΔΟΣ, Αρχαία πόλη της Τροίας, αναχώρηση 11 Μαΐου 2023. Τηλ 2552029526 και 2552029527 Καρακατσάνης Τούρς – Ορεστιάδα