karakatsanis-tours.gr

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΝΙΣ

 • ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΝΙΣ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΝΙΣ Αναχώρηση 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 190 ΕΥΡΩ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΝΙΣ

 

Αναχώρηση 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

1η Μέρα: ΣΑΒΒΑΤΟ  23-12-2017   ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί. Διέλευση συνόρων Ορμενίου. Διέλευση Βουλγαρίας. Έλεγχος τελωνείων Βουλγαρίας και Σερβίας, θα περάσουμε περιφερειακά από την πόλη Νίς, φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το μαρτυρικό Βελιγράδι, πόλη απλωμένη στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη, με ιστορία 7.000 χρόνων που δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη αδιάφορο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ  24-12-2017   ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΟΒΙΣΑΝΤ  

 Πρωινό. Αναχώρηση για ημερησία εκδρομή στην περιοχή της Βοϊβοντίνας. Θα επισκεφθούμε τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων. Εκεί υπάρχουν δέκα επτά (17) ορθόδοξα μοναστήρια του αποκαλούμενου «Σερβικού Αγίου Όρους», τα οποία αποτελούν μοναδικά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία του 15ου – 18ου αιώνα. Εμείς θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Κρούσεντολ, η οποία αποτέλεσε την πρώτη έδρα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστροουγγαρία (1707). Στην συνέχεια θα δούμε την πανέμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Καρλόβτσι, ή αλλιώς όπως ονομάζεται Μπαρόκ Πόλη, με ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, όπως το Πατριαρχείο, η Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο, το πρώτο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και το γνωστό ιστορικό παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης. θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πόλη και πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνας το Νόβισαντ. Η «Αθήνα της Σερβίας» όπως την αποκαλούν, με πανέμορφα ιστορικά κτίρια στον κεντρικό πεζόδρομο. Στην περιήγηση μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή  στο  Βελιγράδι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα : ΔΕΥΤΕΡΑ  25-12-2017  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 Πρωινό. Περιήγηση στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, πόλη με πολλά μνημεία. Η Σερβία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία (Βυζαντινή και νεότερη γεμάτη με πολέμους μέχρι και σήμερα.) Σε αυτή την ιστορία θα ξεναγηθούμε. Θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτήρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία. Θα ξεκινήσουμε από το Φρούριο Καλεμεγκνταν, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον πύργο Νεμπόϊσα που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου. Επίσης Θα δούμε τα ερείπια από το παλιό τζαμί και τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό με τους τάφους των Σέρβων πριγκίπων του Οίκου Ομπρένοβιτς. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων και το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα, το Εθνικό μουσείο, το εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης, το Σερβικό Πατριαρχείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Σας προτείνουμε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού KNEZ MIHAJLOVA (Κνεζ Μιχαηλοβα), με πάμπολλα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν σε Σέρβικη ταβέρνα με φαγητό, ποτό και μουσική. Διανυκτέρευση.

 

 

4η Μέρα:   ΤΡΙΤΗ  26-12-2017   ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

 Πρωινό, γεμάτοι από όμορφες εικόνες παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας. Πρώτη στάση στην ιστορική πόλη Νίς όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση και συνεχίζουμε την επιστροφή μας. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 190 ΕΥΡΩ
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 140 ΕΥΡΩ  
Μονόκλινο: 235 ΕΥΡΩ

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

 • Μεταφορά με τουριστικό πούλμαν.
 • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SUMADIJA’ 4* Κεντρικό στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ σε δίκλινα δωμάτια.
 • Πρωινά σε ανοιχτό μπουφέ.
 • Τρία δείπνα σε ανοιχτό μπουφέ.
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος.
 • Ξεναγό επίσημο.
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου.
 • Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 

 • Επιπλέον γεύματα – ποτά.
 • Εισόδους μουσείων.
 • Το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν.
 • Νυχτερινών κέντρων και γενικά ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται προαιρετικό.