karakatsanis-tours.gr

ΠΡΑΓΑ 6 μέρες

 • 6 ΗΜΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ –ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ Αναχώρηση 21 Δεκεμβρίου 2017

6 ΗΜΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ –ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ Αναχώρηση 21 Δεκεμβρίου 2017

6 ΗΜΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ

 ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ –ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ

Αναχώρηση 21 Δεκεμβρίου 2017

 

 

1η Μέρα: ΠΕΜΠΤΗ 21/12/2017   ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας ώρα 22.00 το βράδυ. Διέλευση συνόρων Ορμενίου. Είσοδος στην Βουλγαρία (διανυκτέρευση στο λεωφορείο)

 

2η Μέρα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/12/2017   ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Έλεγχος τελωνείων Βουλγαρίας και Σερβίας, θα περάσουμε από την πόλη ΝΙΣ όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Περνώντας περιφερειακά από ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΣΟΥΜΠΟΝΤΙΤΣΑ φθάνουμε στην ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στα ήσυχα νερά του Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα : ΣΑΒΒΑΤΟ 23/12/2017   ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό. Αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτήρια. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από την γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των Βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Συνεχίζουμε για Πράγα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. δείπνο προαιρετική έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 24/12/2015   ΠΡΑΓΑ

Πρωινό. Ξενάγηση στην πανέμορφη χρυσή Πράγα των εκατό πύργων, ξεκινώντας από την καστρούπολη Χραντσανι. Θα περπατήσουμε στο κάστρο των βασιλιάδων της Βοημίας και αργότερα της αυτοκράτειρας της Αυστρο-Ουγγαρίας Μαρίας Θηρεσίας που σήμερα πλέον χρησιμοποιείται ως προεδρικό μέγαρο. Θα θαυμάσουμε την γοτθική εκκλησία του Αγ.Βίτου με τα πανέμορφα βιτρώ, το θησαυροφυλάκιο με το στέμμα και το μαυσωλείο των βασιλιάδων, το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών, την βασιλική του Αγ. Γεωργίου και έτσι αφήνοντας την Μala Strana (μικρή πλευρά) φτάνουμε στην περίφημη γραφική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου IV. Συνεχίζουμε στην παλιά πόλη όπου θα δούμε το παλιό δημαρχείο με το περίφημο αστρονομικό ρολόι, μοναδικό στο είδος του, την πλατεία με τα  όμορφα καφέ γεμάτα κόσμο, καθώς επίσης θαυμάσια ανάκτορα όπως του Κίνσκι, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την ακόμη παλιότερη εκκλησία της Παναγίας του Τιν. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά με τα γνωστά κρύσταλλα Βοημίας, πορσελάνες, σουβενίρ και πολλά άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, έξοδο στην πόλη. διανυκτέρευση.

 

5η Μέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ  25/12/2017  ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ –ΠΡΑΓΑ

Πρωινό. Ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Τσεχία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, 140 χμ από την Πράγα. Στη δίωρη διαδρομή μας θα διασχίσουμε χαρακτηριστικά τοπία της Δ. Βοημίας, με τις καλλιέργειες του λυκίσκου καθώς και τμήματα των βοημικών δασών.  Η  λουτρόπολη, ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον Δ΄, τον 14ο αιώνα. Βρίσκεται κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας του μικρού ποταμού Τέπλα και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της . Στο πέρασμα των αιώνων έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη ως τόπος συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, καταλαβαίνουμε γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας, ο Γκαίτε, ο Λίστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν, περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια και διαρκεί περίπου μία ώρα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και τη Ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος Μετά τη ξενάγηση ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τη βόλτα σας κατά μήκος του ποταμού, ή για ψώνια (πηγή των κρυστάλλων της Βοημίας) και καφέ

 

Μέρα: ΤΡΙΤΗ 26/12/2017  ΠΡΑΓΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας την γραφική Μπρατισλάβα. Θα περπατήσουμε στο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της γοητευτικής παραδουνάβιας γνωστής πανεπιστημιούπολης θαυμάζοντας τα μεσαιωνικά κτίσματα, τον καθεδρικό ναό, τα κυβερνητικά μέγαρα, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παλιά πύλη του Αγ.Μιχαήλ.  Αναχώρηση για τη Βουδαπέστη, Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

Μέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 27/12/2017  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Πρωινό. Γεμάτοι από όμορφες εικόνες παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 410 EURO
Μονόκλινο: 550 EURO

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 ΑΣΤΕΡΩΝ.
 • Πρωινά σε ανοιχτό μπουφέ.
 • Πέντε δείπνα στα ξενοδοχεία.
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος.
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου.
 • Τοπικούς ξεναγούς.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Επιπλέον γεύματα – ποτά.
 • Εισόδους μουσείων.
 • Κρουαζιέρα στο Δούναβη.
 • Νυχτερινών κέντρων και γενικά ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται προαιρετικό.