karakatsanis-tours.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ Αναχώρηση : 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

3 ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

 

 Αναχώρηση :  24  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2017

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  24-12-2017  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα Αφορολόγητα και είσοδος  στην Τουρκία. Άφιξη στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων. Ξεκινάμε με περιήγηση στα ΧΕΡΣΑΙΑ ΤΕΙΧΗ μέχρι την εκκλησία της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (επίσκεψη στο Αγίασμα) και στους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια θα έχουμε προαιρετική  κρουαζιέρα στον ΒΟΣΠΟΡΟ. Ξεκινάμε από την είσοδο του ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ από όπου θα βλέπουμε πανοραμικά τόσο την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ με τα μνημεία της, όσο και την πλευρά του ΓΑΛΑΤΑ με τον περίφημο ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε δίπλα από τα ανάκτορα του ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, το περίφημο ανάκτορο – ξενοδοχείο CIRAGAN, περνάμε κάτω από την μεγάλη ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ  ΒΟΣΠΟΡΟΥ, περνάμε από την Χρυσούπολη (Uskudar) βλέπουμε τα δυο μεγάλα ΦΡΟΥΡΙΑ και την δεύτερη ΓΕΦΥΡΑ  πλησίον των Ασιατικών ακτών, τον Πύργο του Λεάνδρου και επιστρέφουμε για μια μοναδική στάση στη συνοικία του Ορτάκιοϊ (Μεσοχώρι) και μια πρώτη γνωριμία με τα σοκάκια και τις γεύσεις της αιώνιας Πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση και βόλτα στην πλατεία ΤΑΞΙM στα καταστήματα της ΜΠΕΟΓΛΟΥ με τα περίφημα παραδοσιακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  25-12-2017  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 Πρωινό. Αναχώρηση για προσκύνημα στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ στο Ναό του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι και την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΧΛΙΩΤΙΣΣΑ ή ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ. Συνεχίζουμε για την ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ (όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ακάθιστος ύμνος). Επίσκεψη στο περίφημο ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ όπου τα 4000 και πλέον καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία για την αγορά αναμνηστικών και δώρων. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι με πλήρες μενού, ποτό και ζωντανή μουσική, τραγούδια της Ανατολής και χορούς της κοιλιάς. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ΗΜΕΡΑ:  ΤΡΙΤΗ  26-12-2017  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

 Πρωινό. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με πρώτη στάση στον Βυζαντινό ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ και την ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ του Μέγα Θεοδοσίου, η ΣΤΗΛΗ του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η ΚΡΗΝΗ του Γουλιέλμου, το ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ του Σουλτάν Αχμέτ, το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ, η Θρυλική ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, χτισμένη στα σχέδια του ΙΣΙΔΩΡΟΥ και ΑΝΘΕΜΙΟΥ και τέλος το παλάτι ΤΟΠ ΚΑΠΙ  με τους αμύθητους θησαυρούς των Σουλτάνων. Κλείνουμε το τριήμερό μας με επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο της πόλης, το ISTANBUL FORUM. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια – καφέ – φαγητό ή μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα ΕΝΥΔΡΕΙΑ της Ευρώπης (προαιρετικά). Αναχώρηση για την επιστροφή μας, με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

 

Τιμή κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 120 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς:  85 EURO
Μονόκλινο:      165 EURO

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

 • Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  4* σε δίκλινα δωμάτια στην πλατεία ΤΑΞΙΜ.
 • Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο.
 • Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
 • Επίσημο ξεναγό.
 • Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

 • Εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων, γεύματα – δείπνα.
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
 • Χριστουγεννιάτικο γλέντι.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται.